Az agility

Szeretnéd, ha a kutyád mozgásigénye ki lenne elégítve? Szeretnéd, ha közben még jobbá válna a kapcsolatotok? És ha együtt oldanátok meg a feladatokat, igazi csapatként, mindezt játékosan? Te is szeretsz mozogni?

Válaszd az agility-t!

Az agility valamennyi kutya és versenyző számára nyitott sport. Hobbiból akár a versenyzés is lehet a cél! Az agility verseny célja, hogy egy különböző típusú akadályokból (pl. szlalom, kúszófolyosó, palló, hinta) összeállított akadálysort hiba nélkül a lehető legrövidebb időn belül teljesítse a kutya. Elengedhetetlen feltétele, hogy a versenyzők ismerjék a kutyanevelés, tartás és képzés alapjait. Ez egy nevelő célzatú sport, amely segíti a versenyzők (kutya és gazda) mozgásigényének kielégítését, mindemellett nagyon szoros kapcsolatot igényel a kutya és felvezetője között.

Az agility a világ egyik legdinamikusabban fejlődő sportja, melyet Európa-szerte sok tízezer, Hazánkban már több, mint ezer hivatalos versenyző űz, 35 agility bázison, szerte az országban, sok-sok követővel.

A hoopers

Nagytestű, idősebb, esetleg mozgásszervi betegséggel élő kutyusod van, és egy kímélő, de izgalmas lehetőséget keresel neki? Kevésbé vagy mozgékony, de kutya nyaggat, hogy szeretne futkosni?

Íme a hoopers, ami egy vadiúj kutyás sport, amelyet elsőre talán az agilityhez lehetne hasonlítani. A feladat hasonló: a kutya egy pályán, a gazdi irányítása alapján teljesíti a kapukból (hoop), hordókból és hatalmas kúszóból álló akadálypályát. A különbség azonban, hogy a hoopersben nincsenek ugróakadályok és hirtelen éles fordulók sem, és a gazdi nem kíséri szorosan a hoop-ok mellett kutyusát, így nem kell szaladnia.

Ez a sport kíméletesebb az ízületeknek, és akár kerekeskocsis kutya is roboghat a hoop-ok alatt, illetve minden olyan eb, aki az állatorvos jóváhagyásával sík talajon szaladhat (gerincműtét, kereszteződőszalag- szakadás után akár).

Készítette: Telkes Tamara

Kutyakommunikációs tréning

Rángat séta közben? Felugrál, ha hazaérsz? Póráz nélkül oroszrulett, hogy visszajön-e? Lehetetlenül viselkedik a többi kutyával? Kíváncsi vagy rá milyen lenne a harmonikus kapcsolat kedvenceddel? És tennél is érte?

Ha ezek zavarnak, javíthatunk a kommunikációtokon! Beprogramozni ugyan nem tudjuk, de az szinte biztos, hogy ha te egy kicsit jobban megtanulsz kutyául, a közös életetek is könnyebb lesz. És jöhettek sportolni!

Készítette: Huszár Petra

Ez tetszik! Ezt nekünk találták ki!
Mit kell tennem?

Keresebb minket és segítünk:

  • ha bizonytalan vagy, melyik edzés felelne meg leginkább
  • ha a pontos részletek érdekelnek
  • ha csak megnéznél egy edzést
  • ha már tudod melyiket választod
Tovább a kapcsolatokra